xboxscene.pl

Xbox 360 => Sprzęt i Technika => Pytania i odpowiedzi RGH => Wątek zaczęty przez: owned91 w Luty 26, 2015, 00:05:28

Tytuł: Trinity po podmianie XCGPU
Wiadomość wysłana przez: owned91 w Luty 26, 2015, 00:05:28
Witam,

głowie się z tym już jakiś czas może wy znacie jakiś sposób na to?

Mianowicie miałem 2 płyty główne Trinity jedną ze spalonym prockiem, drugą ze spalonym nandem i uwaloną płytą przez klienta który sam sobie robił RGH. Zrobiłem więc tak:
- z płyty z uwalonym prockiem zdjąłem XCGPU
- z płyty z uwalonym nandem zdjąłem XCGPU2
- na płytę z uwalonym prockiem założyłem XCGPU2 po reballingu

Wiadomo konsola nie startowała i dwała 0022 przez to że klucz się nie zgadzał. Wgrałem więc ECC i wyciągnałem klucz CPU, fuseset 02,07 i korzystając z tego poradnika: http://www.realmodscene.com/index.php?/topic/3202-jtagrgh-how-to-build-a-new-nand-when-you-lost-everything/ próbowałem zbudować jakiś działający nand pod RGH. Niestety nic nie pasi i konsola nie chce wstać. Xell się uruchamia.

Podrzucam w załączniku nand zczytany z płyty przed zdjęciem procka oraz CPUKEY i fuseset:
http://speedy.sh/ngXFy/nanddump1.bin4EEE35A0D4B0E812E75F00DA755BF39A
fuseset 02 - 4
fuseset 07 - 9

Może ktoś ma doświadczenie w takich podmiankach i coś poradzi.
Tytuł: Odp: Trinity po podmianie XCGPU
Wiadomość wysłana przez: opeael2 w Luty 26, 2015, 05:03:49
http://speedy.sh/z9Cnq/Glitch-Trinity-4EEE35A0D4B0E812E75F00DA755BF39A.bin
Tytuł: Odp: Trinity po podmianie XCGPU
Wiadomość wysłana przez: owned91 w Luty 26, 2015, 10:39:07
Też nie startuje na tym nandzie ;/ glitchuje w nieskończoność

PS: A Ty od 5:00 pracujesz? Kurde :P
Tytuł: Odp: Trinity po podmianie XCGPU
Wiadomość wysłana przez: piotr1310 w Luty 26, 2015, 14:31:00
Też nie startuje na tym nandzie ;/ glitchuje w nieskończoność

PS: A Ty od 5:00 pracujesz? Kurde :P
A masz klucz od xcpu z padniętego procka?
Tytuł: Odp: Trinity po podmianie XCGPU
Wiadomość wysłana przez: owned91 w Luty 26, 2015, 14:31:45
No właśnie nie
Tytuł: Odp: Trinity po podmianie XCGPU
Wiadomość wysłana przez: owned91 w Luty 26, 2015, 16:28:41
Dobra do zamknięcia trzeba było użyć dawcy nandu bez FCRT i wszystko śmiga.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc!